Categories
golf

Urban Golf Day – Antwerp Skyline Course

Gisteren met vrienden naar de Urban Golf Day op de Antwerp Skyline Course geweest. Een namiddag “urban golfen” op de Antwerpse linkeroever, beter bekend als St. Anneke. Had er eerder iets van gelezen op www.urban-golf.be en was onmiddellijk gewonnen voor het idee. Mensen die me een beetje kennen weten dat ik golf omwille van de sport zelf, niet omwille van het elitaire imago dat een aantal clubs in stand houden. Bij Urban Golf zou dit compleet anders zijn, dat wou ik wel eens proberen.

Urban Golf?
Golf wordt meestal gespeeld op een speciaal daarvoor aangelegde “golfcourse”, zoals je die kan vinden in Knokke en een 80 andere clubs in België. Bij Urban Golf wordt een stedelijke omgeving gebruikt als speelterrein. Parken, gebouwen en monumenten zijn maar enkele van de mogelijke “targets” die de klassieke “hole” vervangen. Het team van Urban Golf Belgium (één iemand in het bijzonder) was heel vriendelijk en heeft voor een leuke namiddag gezorgd. Het parcours, dat langs de Schelde was georganiseerd, zorgde voor héél mooie uitzichten op het Antwerpse stadscentrum.

Voor meer informatie over Urban Golf zijn volgende websites zeker een bezoekje waard:

Lekker eten
Het voor de gelegenheid gebruikte clubhouse was Plaasj Kaffee, waar de winnaar van de dag zijn fles champagne mocht openen. Omdat Plaasj Kaffee een prima keuken was dat ook de ideale plaats om een hapje te eten. Na de lange wandeling (golf is vooral wandelen) hebben we ons laten gaan en het mag gezegd, lekker gegeten en gedronken. Ben hier al enkele keren gaan eten en het valt me telkens weer reuze mee, proficiat aan het team van Plaasj Kaffee!

Sfeerbeelden
Hier enkele sfeerbeelden van een namiddagje Urban Golfen.

img_01121.jpg

img_01111.jpg

img_01171.jpg

img_01231.jpg

img_01221.jpg

img_01461.jpg

By Kris

Hi folks! Running around on this globe for over 40 years now, this weblog is a way to share some things and thoughts with you.

5 replies on “Urban Golf Day – Antwerp Skyline Course”

Ik stond erbij en ik keek ernaar. Heb me ook super geamuseerd, maar volgende keer doe ik zeker mee. Schrijf me al maar in…

Groetjes Tina
xxx

Hoi Kris,

leuk van je om dit op je blog te plaatsen. Je weet het misschien al, maar op 23 december doen we het opnieuw;-) Xmas Urban Golf, met een urban golf after party! Allemaal in het teken van kerstmis. Tina, laat maar eens zien wat je kan;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *