Categories
business

Pfizer in het nieuws

Pfizer heeft aangekondigd te stoppen met de ontwikkeling van een veelbelovend middel (Torcetrapib) tegen cholesterol. Het officiële persbericht kwam er al op zaterdag maar de beurs kon pas vandaag reageren, waardoor Pfizer zowat heel de dag in het nieuws te zien was (uitgezonderd in het 6 uur journaal van Eén, dat vroegtijdig werd stopgezet wegens een “technische storing”).

Slecht nieuws voor Pfizer, dat had gehoopt om met Torcetrapib een nieuwe blockbuster in het gamma te hebben. Slecht nieuws voor de vele duizenden mensen die zich elke dag inzetten voor de gezondheid van anderen. “Working for a healthier world” is geen holle slogan bij Pfizer. Het is de drive om “de beste” te zijn die Pfizer groot heeft gemaakt, dezelfde drive die er nu voor zorgt dat Pfizer de beste wil blijven.

We will become the world’s most valued company to patients, customers, colleagues, investors, business partners, and the communities where we work and live.

Een veelbelovend project stopzetten na jaren hard werk kost een bedrijf héél veel geld, dat Pfizer ondanks de hoge kostprijs deze beslissing neemt in het belang van patiënten over de hele wereld is etisch de enig mogelijke beslissing. En een bedrijf dat beslissingen neemt op basis van etiek en niet op basis van commerciële belangen, daar zet ik me graag voor in!

pfizer_logo.gif

(Bovenstaand artikel is een persoonlijke visie op de actualiteit, geen officiëel standpunt als Pfizer werknemer)

By Kris

Hi folks! Running around on this globe for over 40 years now, this weblog is a way to share some things and thoughts with you.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *