Categories
technology

Nieuwe Apple iPhone is een feit!


© 2008 Apple

Bijna 1 jaar na de release van de originele Apple iPhone is vandaag een nieuwe versie voorgesteld. Waar de originele iPhone heel wat fans heeft maar ook heel wat nadelen, zijn deze bij de nieuwe versie zo goed mogelijk weggewerkt:

  • Verbeterde batterij: tot 300 uren standby
  • Draadloos surfen en data downloaden via 3G, tot 36% sneller dan andere telefoons (Nokia N95 en PalmOne Treo 750)
  • Ingebouwde GPS
  • Volledige ondersteuning van Microsoft Exchange
  • Ondersteuning voor beveiligde VPN verbindingen
  • Officiëel te koop in 70 landen ipv 6 nu (tegen eind 2008)
  • Prijs wordt USD 199 voor een 8GB versie, in plaats van USD 399 nu, véél goedkoper dus!

Bekijk de advertentie van de nieuwe iPhone via de website van Apple.

Samen met de nieuwe iPhone is ook MobileMe voorgesteld, een dienst die vanaf nu .mac zal vervangen. Voeg je een afspraak toe in de kalender van je iPhone, dan komt die afspraak ook automatisch in de kalender van je Mac of PC. Natuurlijk gaat dit ook omgekeerd. MobileMe zorgt zo voor een constante syncronisatie van je iPhone, Mac en PC. Niet enkel voor afspraken in je agenda trouwens. Via me.com kan je ook online je gegevens beheren, waar en wanneer je maar wil. (“me.com” is op dit moment nog niet bereikbaar)

Hoe de presentatie van de nieuwe Apple iPhone en MobileMe is verlopen kan je stap voor stap opnieuw bekijken via engadget.com.

Update 12/06/2008:
Vodaphone Italy heeft als eerste een prijs bekend gemaakt voor de nieuwe iPhone in Europe, zonder contract: 499 EUR voor de 8GB versie, 569 EUR voor de 16GB versie.

Update 14/06/2008:
Op haar weblog vraagt Veerle zich af waarom de iPhone niet vanaf 11 juli 2008 beschikbaar zal zijn in België. Een heel terechte vraag die hopelijk enkele (de juiste) mensen aan het denken zet bij Mobistar en Apple.
Ook Ine heeft het niet zo begrepen op de communicatie rond prijs en lancering van de iPhone in België. Een marketing campagne die beter kan volgens haar (en vele anderen wellicht).

By Kris

Hi folks! Running around on this globe for over 40 years now, this weblog is a way to share some things and thoughts with you.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *