Categories
business

Met de laptop naar de States?

Wie met zijn laptop naar Amerika reist kent het scenario al een tijdje. Douane diensten hebben de bevoegdheid elke laptop die het land binnen komt te onderzoeken bij vermoedens van terrorisme. Vandaag staat op De Standaard Online te lezen dat laptops vanaf nu ook langdurig in beslag mogen worden genomen, zonder dat daar een reden voor nodig is.

Even nadenken dus voor je als zaken reiziger naar een klant in de States trekt. De kans bestaat dat je mooi uitgewerkte presentatie voor die belangrijke klant eerst door de overheid wordt bekeken, dat en alle andere data die op je laptop staat. Wat politie en douane diensten allemaal kunnen en mogen controleren kan je lezen in een PDF document op de website van het CBP (“Customs and Border Protection”, onderdeel van het DHS of “Department of Homeland Security”).

Tip: laad al je bestanden op naar een G-mail account of andere online opslag. Zo kan je aan de slag blijven indien je notebook voor enkele dagen in de bureaucratie verdwijnt.

By Kris

Hi folks! Running around on this globe for over 40 years now, this weblog is a way to share some things and thoughts with you.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *