Categories
various

Gezocht: nieuw WP theme

Het WordPress theme dat ik momenteel gebruik voor deze weblog (BlueSteel 2.0) heb ik lange tijd best mooi gevonden, maar functioneel is het niet helemaal wat ik wil. De combinatie blauw-zwart geeft, voor mij althans, een visueel effect dat ik best kan waarderen. Enige nadeel is dat de zwarte achtergrond niet leesbaar genoeg is, vooral niet voor langere teksten. Omdat ik zelf geen tijd heb om eigenhandig een nieuw WP-theme te gaan ontwikkelen kijk ik stilaan uit naar een nieuw standaard theme.

Waaraan moet dit nieuwe theme voldoen:

  • een horizontaal gecentreerde layout met vaste breedte
  • bestaande uit 2 kolommen: main content rechts en een sidebar aan de rechterzijde
  • grafisch aantrekkelijk, met één of meer primaire kleuren
  • functioneel sober en dus vooral niet TE druk: fans van Apple weten wat ik bedoel
  • duidelijk leesbaar: zodat bezoekers geen hoofdpijn krijgen na 3 regels tekst gelezen te hebben

Als iemand tips/ideeën heeft zijn die zeker welkom. Een thema dat aan deze ‘eisen’ voldoet? Een thema dat je zelf geweldig mooi vond toen je ‘t ontdekte? Inspire me!

By Kris

Hi folks! Running around on this globe for over 40 years now, this weblog is a way to share some things and thoughts with you.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *