Categories
music photography

Blue Note Records festival

Cristina Branco

Het heeft even geduurd , maar eindelijk kon ik Cristina Branco eens aan het werk zien in ons eigen kleine landje. Ze stond op de affiche van het Blue Note Records festival dit jaar, dus dat mocht ik niet missen. Samen met Mariza is Cristina Branco wellicht de meest populaire fadista op dit moment.

Moet eerlijk zeggen dat ik nog niet eerder naar Blue Note geweest was en dat ik het al veel eerder had moeten doen. Een prachtige omgeving (de binnentuin van De Bijloke in Gent), een topaffiche, héél veel volk, gezellige sfeer en een prima organisatie … een absolute aanrader!

Cristina Branco in één woord? Passie!
Met nummers als “Sete Pedaços De Vento” (iTunes) en “Barco Negro” krijgt ze iedereen mee. Live zingt ze nog beter dan ik dacht en dat ze er geweldig goed uit ziet is een understatement. Eén brok emotie die in elk nummer toont dat haar stem een talent is waar ze prima mee weet om te gaan. Puur genieten, met de ogen open én met de ogen dicht!

Meer lezen over fado kan op Wikipedia en foto’s van het optreden kan je hier vinden. Dé grote naam als het op jazz fotografie aan komt is Jos L. Knaepen, van hem de foto’s op de BNRF website én de foto bovenaan. Zijn foto’s van de muzikanten die vorig jaar op de affiche stonden hingen trouwens levensgroot over de ganse Bijloke site verspreid, héél mooi om zien.

Heb over de leuke promotiefilmpjes van Blue Note hier al eens gepost. Jazz is daar zeker geen saaie boel, wel integendeel.

Update 16/07/2007:
De foto van Cristina Branco is vervangen door een foto van een betere kwaliteit (bedankt Jos!) en de link naar Jos L. Knaepen’s website werd aangepast.

By Kris

Hi folks! Running around on this globe for over 40 years now, this weblog is a way to share some things and thoughts with you.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *