Vooruitgang

Niet stilstaan, blijven doorgaan!
Stilstaan is achteruit gaan!

Na bijna een jaar met het huidige design van deze blog te leven wil ik verandering. De zwarte achtergrond die foto’s zo mooi doet uitkomen, is in de praktijk niet ideaal voor de leesbaarheid van teksten. Witte tekst op een zwarte achtergrond, het kan beter.

Op zoek naar een nieuw design
Uitkijken naar een ander thema voor WordPress dus, met een verlanglijstje:

  • witte achtergrond, zwarte tekst
  • navigatiestructuur bovenaan en/of links
  • mogelijkheid om een foto in de header sectie te verwerken
  • bug free met een zo groot mogelijk respect voor webstandaarden
  • “out of the box” te implementeren (tijd om veel aan te passen is er niet want klanten gaan voor)

Veel mogelijkheden, weinig visie
Standaard themas of een zoektocht op het net, de keuze aan designs voor WordPress is enorm. Tussen al die bomen het bos zien en op zoek gaan naar een goed design niet evident. Gratis of betalend, die keuze was snel gemaakt (alhoewel, ik heb even getwijfeld). Heel basic of eerder gelikt? Liefst iets tussen de twee extremen in. Veel exotische designs bekeken en veel andere designs te simpel bevonden. Te druk, te sober, te retro, te veel zinloze snufjes … en toch iets gevonden.

Na een hele zoektocht ben ik terug beland bij K2, de klassieker waarop al zoveel weblogs mooie dingen doen. De lijst van K2 gebruikers is lang, de lijst van ingebouwde functies en voordelen van dezelfde grootte. Om maar enkele namen te noemen, deze Belgische weblogs gebruiken K2 als basis van hun layout: Imke Dielen, Pieter, freaky, ploem, bramloquet.be, forret.com, …

Even aanpassen en dan …
De komende dagen/weken hoop ik wat tijd te kunnen vrij maken om de standaard K2 template lichtjes aan te passen. Een en ander van plaats veranderen en hier en daar een tekst groter/kleiner, meer moet er niet gebeuren. Tenzij iemand me nog zou kunnen overtuigen niet naar K2 over te schakelen ziet je lievelingsblog (*kuch*) er binnenkort helemaal anders uit.

Published by Kris

Hi folks! Running around on this globe for over 40 years now, this weblog is a way to share some things and thoughts with you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *